Kой е Димитър Радев, който е начело на Централната банка от 8 години. Димитър

...
Kой е Димитър Радев, който е начело на Централната банка от 8 години.
Димитър
Коментари Харесай

Говорят експертите: Как ще продължи работата на БНБ след преизбирането на Димитър Радев 19

Kой е Димитър Радев, който е начело на Централната банка от 8 години.

Димитър Радев  Димитър Радев Димитър Радев е роден на 12 юли 1956 година Той е магистър по стопанска система, финанси и заем. През 1994 година влезе в Българска народна банка като шеф през лятото на 2015 година. Още в деня на клетвата му се наложи да приказва за заплатата си, откакто беше публикувана информацията, че предшественикът му е получавал към 40 хиляди месечно.

За да оглави Българска народна банка Димитър Радев  Димитър Радев Димитър Радев е роден на 12 юли 1956 година Той е магистър по стопанска система, финанси и заем. През 1994 година напусна пост в Международния валутен фонд. След себе си остави Националния проект за въвеждане на еврото у нас от 2024 година. Мандата му ще бъде запомнен и със Стрес теста на български банки, извършен от Европейската централна банка.

Вероятно като най-сложната година измежду 7-те в които ръководи Българска народна банка може да се дефинира 2019- поради тежките последствия от COVID-19 рецесията за българската стопанска система и банковата почивка при заемите.

Две години по-късно българските трезори се оказаха директно наранени освен това от непознат закон - световният закон Магнитски. Димитър Радев  Димитър Радев Димитър Радев е роден на 12 юли 1956 година Той е магистър по стопанска система, финанси и заем. През 1994 година е безапелационен, че страната ни би трябвало да създаде личен закон, който да отразява аспектите на другите санкционни режими. Такъв и досега няма.

Въпреки сложните времена, мандатът на Димитър Радев  Димитър Радев Димитър Радев е роден на 12 юли 1956 година Той е магистър по стопанска система, финанси и заем. През 1994 година може да се дефинира като спокоен, считат специалистите.

„ Хубаво е мандатът на ръководителя на Централната банка да дълъг и спокоен, тъй като ролята й е да управлява основата на всяка икономическа система - парите. Дългият интервал не е изключение или нещо, което да ни тормози “, сподели пред бТВ икономистът Стоян Панчев.

По думите по-сериозна рецензия била, че не се провел спор по неговото избиране.

 

 

„ Процесът по влизането ни в еврозоната се води от шефа на Българска народна банка и финансовия министър. В самата банка управителният съвет е този, който взима решенията. Затова е значимо кои ще бъдат подуправители “, сподели икономистът Петър Ганев

„ Противоречията сред Асен Василев и Димитър Радев  Димитър Радев Димитър Радев е роден на 12 юли 1956 година Той е магистър по стопанска система, финанси и заем. През 1994 година идваха от политическата неустойчивост. Сега към този момент ще намерят общ език “, уточни той.

По думите му не сме надалеч от влизането в еврозоната, 2025 година е постижимо.

„ В последна сметка се взе решените да се резервира стабилността и да има последователност. Всяка една номинация за подуправителите е и политическа обоснована. Това са положителни кандидатури, които ще имат значима задания в процеса за приемане на еврото “, уточни икономистът доцент Едуард Маринов.

По думите не е хубаво еврото и лв. да съществуват редом като разплащателно средство. Според него няма да има огромно значение за потребителите.

„ В момента, в койот станем ефикасен член на еврозоната,всички разплащания ще се правят в евро. Има къс период, в който би трябвало да се изчерпи паричната маса от левове – три месеца. В рамките на тези три месеца ще може да плащаме и в двете валути. Идеята е да оползотворим потреблението на общата валута. На-голямата употребява ще е, че ще сме в общия пазар “, съобщи икономистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР